Diş dolgusu nasıl yapılır? İşlem, temelde dişin hasarlı kısmının çıkarılması ve bölgenin restore edilmesi şeklinde uygulanmaktadır. Dolgu yapılacak dişin durumu, kullanılacak kaplama ve dolgu malzemeleri uygulama biçimini belirler. Bu uygulama için kişinin genel sağlık durumu gibi etkenler uygulamada farklılık ortaya çıkarabilir.
“Diş dolgusu nasıl yapılır” sorusu, bu uygulamayı yaptırması gereken pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Dolgular, diş hekimliği uygulamaları arasında oldukça sık yapılan ve nispeten basit olarak tanımlanabilecek bir işlemdir. Diş çürümesi, kırılması gibi sorunlar bu yöntemle tedavi edildiğinde olası pek çok sorun kolayca engellenmiş olacaktır. Dolgu malzemeleri ve diş hekiminin deneyimi de bu noktada önemli bir husustur.
Diş dolgusu çeşitleri ilerleyen tıp ve teknoloji sayesinde oldukça fazlalaşmıştır. Her diş rengine, yapısına ve kişiye özel durumlara uygun diş dolguları ve kaplamaları yapılması mümkündür. Bu dolgu çeşitleri fiyat ve diğer özellikler bakımından oldukça geniş bir aralıktadır. Seramik, kompozit gibi malzemeler dolgu için kullanıldığında fiyatlar bir miktar yüksek olmakta, amalgam dolgu ise en eski ve uygun fiyatlı dolgulardan olarak tercih edilmektedir.