Diş çekim ücreti pek çok faktöre bağlı olarak değişir. Bu noktada dişin konumu oldukça önemlidir. Çünkü ön dişler arka dişlere göre daha kolay çekilmektedir. Ayrıca çekilecek dişin gömülü veya yarı gömülü olması da ücreti etkileyen unsurlardan biridir. Dişin durumunu belirleyebilmek için uygulanan ek hizmetler de (röntgen, tomografi vs.) diş çekim ücretini etkileyecektir. Bunun yanı sıra lokasyon, diş hekiminin uzmanlığı ve kullanılan ilaç veya ekipmanlar da ücretlerin değişkenliğini açıklayabilir.
Diş çekimi nasıl yapılır?
Öncelikle dişin durumunu değerlendirmek ve çekime uygun olup olmadığını anlamak için diş röntgeni çekilir. Diş hekimi başka bir tedavi uygulanamayacağını düşünüyorsa dişin çekimi için hastaya lokal anestezi uygulanır. Özel aletlerle dişin çekimi yapılır. Diş gömülü ise cerrahi işlem gerekir ve süre uzayabilir. Diş çevresindeki yumuşak dokulara gereken durumlarda dikiş atılır. Bu işlem birkaç dakika sürebilir, dişin durumuna göre 20-30 dakikayı da bulabilir.
Özelde diş çekim ücretleri ne kadar?
Pek çok insan daha konforlu olduğu için özel kliniklerde işlem yaptırmayı tercih etmektedir. Peki, özelde diş çekim ücretleri neden değişkendir?
Özel kliniklerle ücret politikasını belirleyen unsurlar şu şekilde sıralanabilir:
- Kliniğin bulunduğu şehir veya bölge,
- Diş hekiminin deneyim ve uzmanlığı,
- Tedavide kullanılan ekipman ve teknolojiler,
- Anestezi ve işlem sırasında kullanılan ilaçlar,
- Hijyen standartları ve hasta talepleri
- Diş çekiminden sonra kontroller.